Rijk worden met wiskunde : plus 35 manieren waarop formules je leven (kunnen) veranderen - Elwes, Richard, ....- (Amsterdam : Veen Media, 2015)
Een zeer toegankelijk en uitgebreid boek over de vele waarneembare en niet waarneembare toepassingen van wiskunde in het leven van alledag. Van een wiskundig model waarmee je veel geld kunt verdienen, het gebruik en misbruik van getallen: statistiek, tot de lerende machine, de wiskunde van DNA en Einsteins verkenningen. Maar liefst een veertigtal zeer verschillende onderwerpen passeren de revue; alle duidelijk en begrijpelijk voor niet-wiskundigen beschreven, hoewel het niveau wel hoog ligt. De auteur is docent aan de universiteit van Leeds in Engeland en publiceert in diverse vakbladen. Voorzien van onderwerpenindex. © NBD Biblion - Drs. W.G. Petersen
Verschillende toepassingen van wiskunde in het leven van alledag
Keywords: Wiskunde (algemeen).