Wiskunde in je vingers : een oppepcursus voor liefhebbers en andere freaks - Hulshof, Joost, ....-; Meester, Ronald, ....- (Amsterdam : VU university press, 2015)
Dit boek is voor iedereen die wat met wiskunde te maken heeft, of wil hebben. Bijvoorbeeld voor docenten wiskunde in het HAVO en VWO, voor hun leerlingen in de bovenbouw, maar ook voor liefhebbers die al jaren zoeken naar een toegankelijk, onderhoudend en inspirerend verhaal over wiskunde. De auteurs laten zich graag leiden door hun gezonde verstand en proberen de vragen die op natuurlijke wijze opkomen met minimale middelen te beantwoorden. Dit levert een ongewoon leesbaar boek over wiskunde op. Wat de lezer nodig heeft is niet meer dan nieuwsgierigheid, gevoel voor humor, een pen en blanco papier en, op enige afstand, de hulpmiddelen van deze tijd.
Keywords: Wiskunde (algemeen).