Kijk ik kook : kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking - Weuts, Lise, ....-; Verdurme, Heikki, ....-; Blommaert, Johan, ....- (Tielt : Lannoo, 2013)
Eindelijk een leuk kookboek voor mensen met een verstandelijke beperking. Stap voor stap eenvoudige gerechten zelf leren bereiden. Mensen met een beperking vinden hun gading niet in het traditionele kookboekenaanbod, want de recepten zijn te complex, te lang, of te technisch weergegeven. In Kijk ik kook vind je eenvoudige, rijk geïllustreerde recepten, stap voor stap gefotografeerd en in heldere, korte zinnen uitgeschreven. Dertig eenvoudige, lekkere en verrassende maaltijden voor iedereen. Dankzij de korte zinnen, herkenbare producten en aanvullende pictogrammen kunnen ook mensen die niet (goed) lezen met dit kookboek zelfstandig aan de slag. Alle bereidingen worden stapsgewijs weergegeven in een glashelder fotoverhaal.Met afwasbare pagina's om de verschillende stappen in het bereidingsproces aan of af te vinken.
Keywords: Verstandelijke beperking -- Activiteiten; Verstandelijke beperking -- Koken