Kinderen hebben nieuws : wat volwassenen van kinderen kunnen leren - Rietveld, Tako, ....- (Leuven : LannooCampus, 2016)
Kinderen zijn veel meer dan vrolijke, ondeugende, spelende wezens. Ze kijken met andere ogen naar de wereld dan volwassenen. Hun zintuigen staan wagenwijd open, vol creativiteit, positiviteit en inventiviteit. Hun meningen, visies en verhalen maken echt verschil. Waarom luisteren we dan zo zelden naar ze? Wie oprecht met kinderen praat en goed naar ze luistert, ontdekt dat ze een verhelderende en constructieve bijdrage kunnen leveren. Kinderen komen niet van een andere planeet, ze maken deel uit van onze maatschappij en moeten daarom de aandacht krijgen die ze verdienen, van hun omgeving en van de media. In dit boek beschrijft Tako Rietveld samen met experts en kinderen hoe je als volwassene de juiste vragen stelt, hoe je een uitgebreid en krachtig antwoord krijgt en hoe kinderen een nieuwsverhaal kunnen versterken. Laat je verrassen, door dit boek en door de kinderen.
Keywords: Communicatie -- Kinderen; Opvoeding