De bovenkamer : een kleurrijke grammatica van het Nederlands : handleiding voor leraren - Coenen, Josée, ....- (Vlissingen : Bazalt Educatieve Uitgaven, 2015)
Handleiding De bovenkamer Toelichting voor leraren plus cd met werkbladen Deze handleiding hoort bij De bovenkamer, een kleurrijke grammatica van het Nederlands. De bovenkamer is een opzoekboek voor leerlingen. Het biedt taalinzicht en steun voor zowel Nederlandstalige als anderstalige leerlingen. De uitgave is te gebruiken naast iedere taalmethode in Nederland, Vlaanderen of daarbuiten. Met De bovenkamer onderwijst u leerlingen verschijnselen van het Nederlands zoals: Hoe maak je zinnen? Wat is de Nederlandse volgorde? Wanneer gebruik je de of het en die of dat? Welke woordsoorten zijn er? De Nederlandse klanken en letters. Dit wordt verduidelijkt met visuele middelen zoals foto's, kleuren en schema's. Met gekleurde strookjes leren leerlingen hoe ze zinnen kunnen opdelen in zinsdelen en hoe ze woorden kunnen benoemen. Leerlingen kunnen zelf taalverschijnselen opzoeken in hun eigen opzoekboek. Deze Handleiding voor leraren legt uit hoe u daarbij kunt helpen: wat is geschikt voor welk niveau? De Handleiding bevat een cd-rom met werkbladen waarmee u specifiek op een onderwerp kunt ingaan. Op de cd-rom staan ook printbladen voor de strookjes die leerlingen nodig hebben om zinsdelen en woordsoorten te benoemen. Bij Bazalt zijn echter ook sets met duurzame, gelamineerde strookjes verkrijgbaar.
Bevat een CD met werkbladen