Mijn masterplan : leren leren 16+ : met onderzoekscompetenties - Peeters, Ludwig, ....-; Deneve, Marcella, ....- (Averbode : Averbode, 2010)
Voor leerkrachten is Mijn masterplan het ideale handboek om leerlingen te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun leer- en onderzoekscompetenties. De leerling ontwikkelt op vlak van leren en onderzoeken de nodige kennis, vaardigheden en attitudes. Mijn masterplan kan op verschillende manieren gebruikt worden De leerling kan zelfstandig aan de slag Ideaal voor een seminarie binnen de Vrije Ruimte Elke leerkracht kan er items uitpikken die relevant zijn voor zijn eigen vak Binnen het schoolteam kunnen afspraken gemaakt worden wie welke onderwerpen wanneer in welk vak aanbrengt. 16-plussers staan voor een heleboel uitdagingen: ontdekken wie ze zijn, sterke vriendschappen en relaties uitbouwen, zelfstandiger leren studeren, zichzelf blijven motiveren, een studie of beroep kiezen …
Keywords: Leren