Psychologie : inleiding voor de professionele bachelor - De Man, Luc, ....-; Ockerman, Els, ....-; Janssens, Ginette, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2014)
De inhoud en opbouw van Psychologie. Inleiding voor de professionele bachelor zijn specifiek afgestemd op de doelstellingen van opleidingen tot professionele bachelor zoals de lerarenopleiding, verpleegkunde, sociaal-agogisch werk ... Het boek wil aan de hand van concrete voorbeelden de basisinformatie uit het psychologisch gedachtegoed verwerken tot bruikbare onderbouw van het professioneel omgaan met mensen. In deze herziene uitgave werd gezorgd voor een grondige update van het materiaal. Een van de nieuwigheden is de bespreking van de werking van het brein. Onder het tabblad Downloads vindt u onder meer reflectie-opdrachten. Voor docenten is er ook een PowerPointpresentatie met toepassingen en voorbeelden specifiek uit didactische context. Inhoud Psychologie in de dagelijkse praktijk (het begrip psychologie, de samenhang tussen psychologie en andere wetenschappen, het ontstaan van de psychologie, de soorten en verschillende vertakkingen, de verschillende onderzoeksmethoden) Gewaarworden en waarnemen Gedragsveranderingen als gevolg van ontwikkelingsprocessen Gedragsverandering als gevolg van leerprocessen Persoonlijkheid Motivatie als gids bij gedrag en mentale processen Emoties als gids bij gedrag en mentale processen Sociale psychologie Gedrag als communicatie
In deze herziene uitgave werd gezorgd voor een grondige update van het materiaal. Een van de nieuwigheden is de bespreking van de werking van het brein.
Keywords: Psychologie