Budgettering en budgetcontrole - Kimpe, Mieke, ....-; Versleegers, Thea, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2016)
In dynamische ondernemingen is de budgettering een onmisbaar instrument voor een evenwichtig, doordacht en efficiënt beleid. Deze uitgave biedt de lezer alle tools en knowhow om budget-minded te denken: - het nut en de mogelijkheden van budgettering; - de systematische opbouw en samenhang van budgetten; - de soorten budgetten; - technieken als benchmarking, balanced scorecard, activity based budgeting en zero based budgeting. De lezer kan de technieken op een praktijkgerichte manier inoefenen: - casestudy's per hoofdstuk; - geïntegreerde casestudy doorheen alle hoofdstukken.
Budgettering en budgetcontrole heeft als doel een aantal technieken aan te bieden om budgetten op te stellen. Daarnaast willen de auteurs de noodzaak en het nut van budgetten aantonen.
Keywords: Budgettering