Wegwijs in de thuisverpleging - Wit-Gele Kruis van Vlaanderen (Antwerpen : De Boeck, 2016)
Wegwijs in de thuisverpleging biedt een antwoord op verschillende vragen waarmee de verpleegkundigen geconfronteerd worden en is bedoeld voor studenten verpleegkunde in de hogescholen en het hoger beroepsonderwijs. Wat zijn de belangrijkste evoluties in de thuisverpleging? Hoe wordt thuisverpleging gefinancierd? Wat zijn de mogelijkheden om als thuisverpleegkundige aan de slag te gaan? Wat is de eigenheid van de thuisverpleging? Wat is de plaats van de thuisverpleging binnen het huidige zorglandschap? Op al deze vragen biedt Wegwijs in de thuisverpleging een antwoord dat gefundeerd is in zowel de wetgeving als de huidige voorzieningen in het werkveld. Concrete casussen uit de dagelijkse praktijk illustreren de theoretische achtergrond. Verder wordt in deze tweede editie ingegaan op specifieke evoluties en trends in de thuisverpleging, de samenwerking met andere actoren in de zorg, de competenties waarover je moet beschikken om als thuisverpleegkundige te werken en de structuren waarin je aan de slag kunt. Zo krijgt de lezer een duidelijk beeld van wat het precies betekent een thuisverpleegkundige te zijn.
Keywords: Thuisverpleging; Verpleegkunde