Coöperatieve leerstrategieën : research, principes en de praktische uitwerking - Kagan, Spencer, ....-; Kagan, Miguel, ....- (Rotterdam : Bazalt, 2014)
De sleutel tot succesvol teamwerk! Het werken met Coöperatieve Leerstrategieën zorgt voor een ware ommekeer in het onderwijs. Wereldwijd werken nu duizenden leraren met Genummerde Koppen Bij Elkaar, TafelRondje, Drie Stappen Interview en nog vele andere Didactische Structuren. De resultaten zijn verbluffend. Schoolse prestaties gaan omhoog, onderlinge relaties tussen leerlingen verbeteren, hogere denkvaardigheden worden ontwikkeld en het pedagogische klimaat op de school kenmerkt zich door een veilige en zorgzame leeromgeving. De talrijke suggesties en ideeën uit dit boek maken het de leraar nog makkelijker om de deur naar het werken met Coöperatieve Leerstrategieën wijd open te zetten.
U... ontdekt de kracht van het werken met didactische structuren in elke les. brengt de beste theorie en researchresultaten in praktijk. zorgt dat elke leerling betrokken is bij de les. organiseert coöperatieve werkstukken en presentaties die elke leerling enthousiast maken. vervangt groepscijfers en onderlinge competitie door meer positieve en motiverende alternatieven. begrijpt waarom de tegenwoordige leerlingen zo goed reageren op het werken met Coöperatieve Leerstrategieën. ontdekt de zeven sleutels tot succesvol leren. implementeert de vier basisprincipes GIPS. bouwt een breinvriendelijke leeromgeving op met de tientallen beschreven Breinschakels. spaart tijd en verhoogt de resultaten met tientallen beproefde managementtechnieken. ervaart dat lesgeven met Coöperatieve Leerstrategieën u en uw leerlingen veel plezier geeft. U heeft het meest omvattende en populaire boek in handen waarmee u dé coöperatieve leraar aller tijden wordt. Dit boek is de geheel vernieuwde opvolger van 'Structureel Coöperatief Leren'. Inclusief cd-rom met maar liefst 72 printbare werkbladen!
Keywords: Onderwijs -- Groepswerk