Een zoen van Kim Gevaert : en andere sportverhalen uit 30 jaar sportjournalistiek - Sonck, Ivan, ....- (Antwerpen : Houtekiet, 2016)
Ooit woonden ze op een kilometer van elkaar, Ivan Sonck en Eddy Merckx. Ivan bewonderde Eddy, het omgekeerde was zeer twijfelachtig. Hebben de heren, nu ze de zeventig zijn gepasseerd, vrede gesloten? Kon een voormalige chef van de VRT-sportredactie tot de intelligentsia worden gerekend? En waarom wilde een Vlaams Belanger omroeper worden bij de Ivo Van Damme Memorial? Prangende vragen waarop dit boek de antwoorden levert. Ook minder ernstige thema's komen aan bod: de allermooiste wedstrijden waarvan Sonck, een atletiekfreak, getuige was, zijn bijzondere belangstelling voor Shalane Flanagan, een Australiër in Rome of het buitenverblijf van de wereldberoemde Finse toondichter Jan Sibelius. En natuurlijk, die kus van Kim Gevaert.
Keywords: Journalistiek -- Sport