Als pijn chronisch wordt : revalidatie van patiënten met chronische pijn - Nijs, Jo, ....-; Van Wilgen, C. Paul, ....- (Antwerpen : Standaard, 2009)
Als pijn chronisch wordt is zowel een naslagwerk, als een praktische leidraad voor kinesitherapeuten en andere hulpverleners die patiënten met chronische klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat behandelen. Het boek biedt een theoretisch kader om op terug te vallen en bespreekt de praktische behandeling en de begeleiding van deze patiënten met complexe chronischepijnproblematieken, zoals chronische lagerugklachten, chronische hoofdpijn- en nekklachten, fibromyalgie, chronische whiplash, jumper's knee en chronische schouderpijn. De toepassing van het concept graded activity komt aan bod samen met de richtlijnen voor de evaluatie en bijsturing van de ziektepercepties van de patiënt en de recentste inzichten over coping als onderdeel van de revalidatie van patiënten met chronische pijn.
Keywords: Pijn -- Revalidatie