Eetbare wilde planten : 200 soorten herkennen en gebruiken - Fleischhauer, Steffen Guido, ....-; Guthmann, Jürgen, ....-; Spiegelberger, Roland, ....- (Workum : Schildpad Boeken, 2015)
Steeds meer mensen die op zoek zijn naar eetbare wilde gewassen in de natuur willen goede informatie om dit op verantwoorde wijze te doen. Dit boek biedt deze hulp. Na een inleiding en een korte toelichting volgt de beschrijving van 200 planten die in België en Nederland in het wild te vinden zijn. Deze planten staan op volgorde van herkenning op bladvorm; beschreven wordt hoe ze herkend kunnen worden aan de hand van de duidelijke tekeningen en foto's. Dit met vermelding van de inhoudsstoffen, de geneeskrachtige werking ervan en hoe ze gebruikt kunnen worden in de keuken. Tevens is aandacht besteed aan verwisselingsgevaar van de planten; dit deel heeft een rode streep aan de zijkanten van de pagina's. Het boek is te zien als een naslagwerk voor herkenning van eetbare planten en is zeer overzichtelijk ingedeeld. Tot slot is een oogsttabellenlijst opgenomen en worden gegevens vermeld van de planteninhoudsstoffen; literatuuropgave, bronvermelding en een plantenregister. Kleine druk in twee kolommen. © NBD Biblion