Eten en drinken met wilde planten : gids voor het herkennen, oogsten en bereiden van wilde planten, het hele jaar door - Van Slobbe, Laurette, ....- (Twello : Hof van Twello, 2013)
Steeds meer mensen zijn op zoek naar het leven in en met de natuur. In dit keurig verzorgde boek geeft de schrijfster adviezen om te werken met de vele planten voor gezondheid en als hobby. Dit vanuit de ervaring die ze heeft opgedaan in de Hof van Twello, van waaruit heel wat activiteiten worden georganiseerd zoals cursussen en workshops. Speciale aandacht is er voor kruiden en gekweekte planten die in de keuken bij maaltijden kunnen worden gebruikt evenals voor een eenvoudig geneesmiddel. Na behandeling van de eet- en drinkbare planten volgen recepten (in volgorde van de toepassing van deze hiervan geplaatst in de maanden van het jaar). Vervolgens informatie over het zelf maken van kaas, thee enz. Tot slot is een overzicht opgenomen hoe de planten gebruikt kunnen worden, een lijst van geraadpleegde literatuur, relevante websites en indexen van planten, van Latijnse namen en van recepten. Achterin meer info over Hof van Twello. Een mooi verzorgd en goed boek met goede en duidelijke informatie. © NBD Biblion