Animal farm : a fairy story - Orwell, George, 1903-1950 (Harmondsworth : Penguin books, 2015)
De overbekende roman over de dieren op de boerderij, die tegen de wrede boer in opstand komen. Het tragische verhaal, waarin de varkens zich beter voelen dan de andere dieren en de macht overnemen, is steeds weer het lezen waard. Deze vertaling is gebaseerd op die van 1956 en in 1997 enigszins gemoderniseerd.
Engelse literatuur - Engelstalige klassiekers
Satire over dictatuur en totalitarisme, waarin vooral de draak wordt gestoken met het Russische communisme