Klein maar dapper : filosoferen met jongere kinderen - Heesen, Berrie, ....- (Best : Damon, 1996)
Een bundel ongewone kinderverhaaltjes, over allerlei onderwerpen, gecombineerd met filosofische vragen en opdrachten en aangevuld met teksten voor de volwassen begeleider. De verhaaltjes worden nog interessanter en aantrekkelijker door de bijbehorende, net bezijden de gangbare, vragen en door de speelse en verdiepende opdrachten. Deze zullen zowel kinderen als volwassenen prikkelen tot nadenken, heroverwegen en verwondering. De zeer passende zwart-wit, halfabstracte tekeningen zijn soms verduidelijkend, maar hebben overigens een illustratieve functie. Hoewel men vertrouwd zal raken met de kinderen die in diverse tekstjes voorkomen, kan men zich goed met iedere tekst afzonderlijk bezighouden. Het boek heeft een belangrijk voorwoord, een literatuurlijst en een inhoudsopgave. Door duidelijkheid, voorlees- en zelf-lees-mogelijkheden is het geschikt en aan te bevelen voor volwassenen en kinderen vanaf ca. 4 jaar. © NBD Biblion
Keywords: Filosofie -- Kinderen