Vertel mij eens een liedje : spelen met taal en muzische vorming - Flameng, Kris, ....- ([s.l.] : Abimo, 2015)
‘Vertel me eens een liedje' is een praktisch handboek boordevol ideeën, activiteiten en praktijkvoorbeelden om op een speelse en geïntegreerde manier inhouden van taal en muzische vorming tot leven te laten komen bij kinderen en jongeren. Het boek werkt motiverend en prikkelend voor alle leerlingen. Er wordt doorheen dit boek steeds vanuit twee verschillende brillen gekeken: de talige bril en de muzische bril. De ene keer zullen de talige inhouden meer voorop staan, de ander keer de muzische. Bij elke activiteit vind je een duidelijke weergave van muzische en talige doelen. • Deel 1: Muzisch aan de slag met taal Op een muzische manier wordt er gewerkt aan woordenschatuitbreiding, zinsstructuur, rijmen, klinkers en medeklinkers, … • Deel 2: Taal als instap bij muzische activiteiten Taal wordt hier de beginsituatie van waaruit je met één of meerdere muzische domeinen aan de slag gaat. • Deel 3: Taal oefenen met hulp van muzische vorming Inzicht in eenvoudige taalkundige problemen als spellingsregels, korte en lange klanken, … aan de hand van liedjes en gedichten. Voor wie? • Leerkrachten en begeleiders van kleuterschool, lagere school en eerste graad secundair onderwijs. • Buitengewoon onderwijs: talige en muzische inhouden verweven en speels op een andere manier aanpakken. • Naschoolse opvang, jeugdateliers, jeugdbewegingen.
Muzikale vorming ; basisonderwijsTaalvaardigheid ; basisonderwijs
Doelgroep: Basisonderwijs
Keywords: Muzische vorming -- Basisonderwijs