De taalontwikkeling van het kind - Schaerlaekens, Anne-Marie, 1943- (Groningen/Houten : Noordhoff, 2016)
De taalontwikkeling van het kind beschrijft de verschillende periodes in het taalverwervingsproces van kinderen, vanaf de geboorte tot de leeftijd van 8 jaar. Waarom kiezen voor De taalontwikkeling van het kind? geeft studenten inzicht in de taalontwikkeling van kinderen; geschikt voor hbo en universiteit; geen linguïstische, psychologische of andere voorkennis vereist. Het boek behandelt de taalvorderingen van het kind steeds algemeen, maar ook specifiek voor het Nederlands. Het besteedt eveneens aandacht aan de rol van de omgevingstaal. De taalontwikkeling van het kind bevat een uitvoerig hoofdstuk over meertalige ontwikkeling, en een hoofdstuk over taalproblemen bij kinderen. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en geïllustreerd met veel voorbeelden van Nederlandssprekende kinderen. Hierdoor hebben studenten geen linguïstische, psychologische of andere voorkennis nodig om het te kunnen gebruiken. Deze tweede editie van De taalontwikkeling van het kind is op verschillende punten geactualiseerd. Het boek steunt op recenter onderzoek, bijvoorbeeld wat betreft de inzichten in het hoe en waarom van de taalontwikkeling, de visies op meertaligheid en de kijk op taalmoeilijkheden als ontwikkelingsafasie. Verder is in deze uitgave de lijst van recente tools, zoals taaltesten, aangepast.
Dit boek is een klassieker voor wie zich beroepshalve in het onderwerp taalontwikkeling wil verdiepen.
Keywords: Taalontwikkeling