Wiskunde toegepast : deel 1 - van der Meer, Adri, ....-; Klijn, Henri, ....-; Litjens, Mick, ....-; Ultzen, Chris, ....- (Groningen ; Houten : Noordhoff, 2016)
Wiskunde Toegepast is bedoeld voor het eerste jaar van het hoger technisch onderwijs. Het beslaat de wiskunde die nodig is voor de meeste technische studierichtingen in het hbo en geeft studenten een goed beeld van hoe wiskunde functioneert in de praktijk. Waarom kiezen voor Wiskunde Toegepast? beslaat de wiskunde die nodig is voor de meeste technische studierichtingen in het hbo; aandacht voor de herkomst van stellingen en formules; eenvoudig toetsen samenstellen met Toets-op-maat. Het boek begint met een samenvatting van de relevante voorkennis. Daarna is er aandacht voor wiskunde als de taal waarin modellen worden geformuleerd, functiebegrip en de voornaamste basisfuncties. De nauw met elkaar samenhangende begrippen limiet en continuïteit spelen een centrale rol in de tweede helft van Wiskunde Toegepast. Het boek behandelt de afgeleide functie, hogere orde afgeleiden en de integraalrekening. Wiskunde Toegepast is geschreven voor de opleidingen Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Voertuigtechniek, Bouwkunde, Civiele Techniek, Chemie en Chemische Technologie.