Studeer effecteif - Pilot, Albert, 1946- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Studeer Effectiefhelpt studenten met studeren. Het bouwt voort op de meest recente wetenschappelijke inzichten over het studeren in het hoger onderwijsen biedt studenten aanwijzingen en oefeningen om effectief te studeren. Waarom kiezen voor Studeer Effectief? helpt studenten concreet om effectief te studeren; aandacht voor een actieve en bewuste aanpak van de studie; uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent. Studeer Effectief bevat veel praktische suggesties, checklists, voorbeelden en oefeningen voor het hoger beroepsonderwijs en het wetenschappelijk onderwijs. Aan de orde komen: motivatie en concentratie, de werking van het brein, tijdbesteding en studieplanning, colleges en lessen volgen, bestuderen van studieboeken, samenwerken, aanpakken van opgaven en cases, en voorbereiden en maken van tentamens. In deze derde editie besteden de auteurs extra aandacht aan een actieve en bewuste aanpak van de studie, rekening houdend met de specifieke studiesituatie in het hoger onderwijs. Deze editie bevat ook een gedeelte over de werking van het brein en het trainen van de hersenen. Studeer Effectief is geschikt voor studenten aan allerlei opleidingen in het hoger onderwijs.
Studeer Effectiefhelpt studenten met studeren.