Taaltopics rapporteren - Braas, Cees, 1953-; van Couwelaar, Rinke, 1956-; Kat, Judith, ....- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Taaltopics Rapporteren benadert stapsgewijs het hele rapportageproces en leert studenten een logische rapportindeling te ontwerpen, een hoofdvraag exact te formuleren en de vaste rapportonderdelen correct in te vullen. Waarom kiezen voor Taaltopics Rapporteren? aandacht voor verschillende soorten rapporten en stapsgewijze aanpak van het hele rapportageproces; concrete, praktisch uitvoerbare adviezen voor betere resultaten; online toegang tot hoogwaardige docentenmaterialen met Prepzone. Een van de belangrijkste competenties van afgestudeerden in het hoger onderwijs, is schriftelijk rapporteren. Taaltopics Rapporteren focust zowel op rapportages die studenten tijdens hun studie produceren, als op rapporten die ze schrijven tijdens een stage of in hun eerste baan. Studenten schrijven tijdens hun opleiding vaak lange rapporten zoals de afstudeerscriptie. In het bedrijfsleven ziet men bij voorkeur juist korte rapporten. Dit boek bevat aanwijzingen voor beide soorten rapporten. Veel nadruk ligt op het begin van het onderzoeksproces, dat meteen het begin is van het rapportageproces. Vertrekpunt is een scherp geformuleerde hoofdvraag. Vervolgens leren studenten stapsgewijs een structuur voor de rapporttekst te ontwerpen. Zo krijgen zij greep op een ingewikkeld en vaak langdurig schrijfproces. Deze vijfde editie van Taaltopics Rapporteren is volledig geactualiseerd. De tekst is aangepast en veel voorbeelden zijn vernieuwd. Ook zijn er margewoorden toegevoegd. Verder zijn in verschillende hoofdstukken modelvoorbeelden opgenomen van rapportonderdelen. In Hoofdstuk 5 zijn de aanwijzingen voor het vermelden van en verwijzen naar bronnen aangepast aan de meest recente APA-voorschriften. Taaltopics Rapporteren richt zich op studenten van alle hbo-opleidingen.
Handleiding voor het opstellen van een onderzoeksverslag.