Ridders - Boshouwers, Suzan, ....-; Hund, Marjolein, ....- (Amsterdam : Clavis, 2016)
Dit informatieve prentenboek wordt ingeleid door enige kinderen uit onze tijd, die riddertje spelen. Opeens zien we een van de jongetjes terug in de middeleeuwen, waar hij ontdekt wat ridders toen allemaal deden en waar ze woonden. In het midden zijn we, via twee uitklappagina's, getuige van een toernooi. Tot slot worden enige beroemde ridders op een rijtje gezet. Maakt deel uit van de serie 'Willewete'*, categorie geschiedenis. Het zijn korte, vlot geschreven tekstjes in een duidelijke letter. Bij de tekstblokjes staan kleine en grote getekende kleurenillustraties. In de illustraties zijn begeleidende woorden of delen van zinnen veelal vetgedrukt. Het betreft ook woorden als 'zwaard' en 'paard voor de tassen' die eigenlijk overbodig zijn. Op de illustraties zien we ook telkens het jongetje uit onze tijd terug. Tussendoor staan nog weetjes in een gekleurd kader. Afgesloten wordt met een miniquiz op een halve uitvouwbare pagina en een uitgewerkt knutselidee. Aangezien ridders tot de verbeelding spreken van veel jonge kinderen (ook jongens) is dit een aantrekkelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 5 jaar; zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.
Hoe werd je in de middeleeuwen een ridder? En wat deden ze allemaal? Lees hoe een jongetje uit onze tijd van alles ontdekt over ridders. Prentenboek met een knutseltip, quiz en veel kleurenillustraties.
Keywords: Geschiedenis