Principes van bedrijfseconomie - van der Putte, Clarence, ....-; Rienstra, Fred, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2016)
Principes van bedrijfseconomie behandelt bedrijfseconomie in de breedte én in de diepte. Niet alleen de oorsprong en de betekenis van bedrijfseconomie worden besproken, maar ook de financiële kant van de onderneming komt uitgebreid aan de orde met onderwerpen als management accounting, cost accounting en investeringsvraagstukken. Aan de hand van actuele voorbeelden uit het MKB en het internationaal bedrijfsleven leren studenten wat bedrijfseconomie in de praktijk inhoudt. Deze benadering zorgt ervoor dat de behandelde stof direct en op eenvoudige wijze kan worden toegepast in de dagelijkse praktijk. De derde editie van Principes van bedrijfseconomie bevat onder andere geactualiseerde casuïstiek. Ook is er nu meer aandacht voor de bedrijfseconomische processen in de dienstverlenende sector. Elk hoofdstuk sluit af met een samenvatting, begrippenlijst, vragen en een casus. Het laatste hoofdstuk van het boek bestaat uit een uitgebreide behandeling en uitwerking van een ondernemingsplan.
Keywords: Bedrijfseconomie; Organisaties -- Financiën