Cijfers spreken : overtuigen met onderzoek en statistiek - Brinkman, Joep (J.H.M.), 1952-; Oldenhuis, Hilbrand, ....- (Groningen : Noordhoff, 2016)
Cijfers spreken behandelt de opzet van een onderzoek in combinatie met statistiek en de interpretatie van de resultaten. Het accent ligt daarbij op de praktische toepassing en logische begripsvorming, niet op formules. Cijfers spreken benadert onderzoek vooral vanuit een kwantitatieve invalshoek. Het boek is ontstaan uit de overtuiging dat onderzoekers niet alleen iets van statistiek moeten weten, maar ook 'het verhaal eromheen' moeten kennen. De praktijk leert dat onderzoek valt of staat met de verwerving van gegevens en de interpretatie van de resultaten. Dit boek heeft tot doen dat studenten onderzoeksverslagen kunnen begrijpen, zelf een beperkt onderzoek kunnen opzetten en kritisch kunnen staan tegenover conclusies en consequenties die uit onderzoek worden getrokken.
Keywords: Onderzoek; Statistiek