Amerika : de droom op drift - Soenens, Björn, 1968- (Tielt : Lannoo, 2016)
Björn Soenens is al zijn hele leven gefascineerd door Amerika en schrijft met onstuitbare passie over zijn favoriete land. Wie volgt Barack Obama op? Hoe verloopt de lange mars naar het Witte Huis? Waarom verandert Amerika in razendsnel tempo, ook al is het politieke leven in Washington verlamd? Soenens schetst een verbluffend tableau van de VS vroeger en nu. Lees mee over een verbazingwekkend land vol dromers en bedriegers. Geschiedenissen vol sappige en markante details. Van Pocahontas tot Lehman Brothers, van JP Morgan tot Donald Trump. Van Coke tot Oreo. Over het verknipte politieke systeem en het onherroepelijke verdampen van de Amerikaanse Droom. Over de bedrieger Nixon, en over de muzikale chroniqueur van Amerika Bruce Springsteen. Over de opkomst van de latino's en de paranoia in de Amerikaanse politiek. Over AirBnB en Uber. Over helden en schurken. Over winners en losers.
Grondige herwerking en uitbreiding van: Amerika : een biografie van dromen en bedrog
Keywords: Verenigde staten -- Maatschappij