Sportmanagement - Beech, John, ....-; Chadwick, Simon, 1964-; van 't Verlaat, Marije, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2016)
Sportmanagement biedt de toekomstige sportmanager alles wat nodig is om te scoren! Dit praktijkgerichte boek beschrijft op heldere wijze de belangrijkste facetten van sportmanagement. Na een inleidend deel over de (inter)nationale sportwereld en de infrastructuur van de sport, wordt aandacht besteed aan verschillende vraagstukken waar een manager in de sportsector mee te maken krijgt, zoals strategie, cultuur en HRM. Ook de financiële en ethische aspecten van sportmanagement komen aan bod. Deze derde editie besteedt ruim aandacht aan lokale sport en bevat een toevoeging over sport en recht. De stof wordt rijkelijk ondersteund met geactualiseerde cases en uitgelegd aan de hand van duidelijke praktijkvoorbeelden. Sportmanagement is geschreven voor studenten van opleidingen die te maken hebben met sport en actieve vrijetijdsbesteding. Verder is het geschikt voor iedereen die werkzaam is in de sport en zich om professionele redenen wil verdiepen in sportmanagement.
Keywords: Sportmanagement