Gids voor professionele communicatie : met erkenning bereik je meer - Smets, Karine, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2016)
Gids voor professionele communicatie benadert communiceren vanuit een unieke invalshoek. Erkenning voor de gesprekspartner staat daarbij centraal. Als basisvaardigheid bij uitstek om erkenning te geven, gaat de auteur van start met 'luisteren', een zwaar onderschatte competentie. In wat volgt wordt geïllustreerd hoe erkenning als basishouding resulteert in succesvolle, professionele communicatie, weerspiegeld in: adequaat telefoneren; correct feedback geven; assertief ageren en reageren; conflicten opbouwend aanpakken; goed onderhandelen; succesvol samenwerken & vergaderen; succesvol solliciteren; succesvol presenteren; zelferkenning.
Keywords: Professionele communicatie