Competent afstuderen en stagelopen : een ontwerpgerichte benadering - Kempen, Piet, ....-; Keizer, Jimme, ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Competent afstuderen en stagelopen biedt studenten een tienstappenplan voor het professioneel uitvoeren van afstudeer- of stageprojecten. Vanaf de eerste stap werken studenten toe naar uitvoerbare oplossingen en aanbevelingen, waardoor zij tot resultaten komen die vakinhoudelijk hoogwaardig en praktisch relevant zijn. Waarom kiezen voor Competent afstuderen en stagelopen? is erop gericht de afstudeerkwaliteit naar een hoger plan te brengen en op hoog niveau te handhaven; biedt voor alle stappen in het afstudeerproces werkwijzen en praktische voorbeelden; uitgebreide digitale ondersteuning voor student en docent. Het tienstappenplan (TSP) dat de kern van dit boek vormt, bestaat uit drie fases. De eerste fase is de Oriëntatiefase, waarin studenten een project werven en tot een opdracht uitwerken die past bij de opleiding en relevant en voldoende urgent is voor de organisatie. Hierop volgt de Onderzoeksfasewaarin studenten ontwerpgericht onderzoek uitvoeren dat uitmondt in oplossingsrichtingen. De laatste fase is de Invoeringsfase. In deze fase werken studenten toe naar de implementatie van de voorkeursoplossing en aanbevelingen.
Keywords: Afstuderen