Taaltopics spelling - Braas, Cees, 1953-; van der Pas, Lidwien, ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Taaltopics Spelling helpt studenten hun spellingsvaardigheden te verbeteren. Het geeft ze een duidelijk overzicht van de belangrijkste regels voor spelling en interpunctie, zonder te veel op details in te gaan. Waarom kiezen voor Taaltopics Spelling? gerichte aanpak van spellingsonderdelen waarmee veel fouten gemaakt worden; duidelijk overzicht van de belangrijkste regels voor spelling en interpunctie; studenten kunnen zelf een persoonlijke selectie van op te frissen onderwerpen maken. Een volledige herhalingscursus spelling is voor veel studenten niet aantrekkelijk, het gericht aanpakken van spellingsonderdelen waarmee veel fouten worden gemaakt, is dat wél. Daarom is Taaltopics Spelling zo opgezet dat studenten aan de hand van een diagnostische toets een persoonlijke selectie kunnen maken van onderwerpen waar ze moeite mee hebben. Achterin het boek zijn per behandeld onderwerp oefeningen opgenomen. Door gericht te oefenen, kunnen studenten automatismen bijstellen die steeds bepaalde spelfouten veroorzaken. De antwoorden op de oefeningen zijn in het boek opgenomen.