Beeldonderwijs en didactiek - Schasfoort, Ben, ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Eeldonderwijs en didactiek verschaft inzicht in alle aspecten van beeldonderwijs zodat (toekomstige) leerkrachten zelfstandig hun leerplan kunnen ontwerpen. Het boek biedt ook een uitgangspunt voor verder onderzoek. Waarom kiezen voor Beeldonderwijs en didactiek? verschaft inzicht in alle aspecten van het beeldonderwijs; helpt (toekomstige) leerkrachten zelfstandig een leerplan te ontwerpen; veel extra oefen- en toetsingsmateriaal online. In Beeldonderwijs en didactiek komen alle relevante aspecten van beeldonderwijs in samenhang aan bod. Op een heldere en gevarieerde manier bespreekt, verklaart en onderbouwt het boek de mogelijkheden van beeldonderwijs (zowel het maken als het beschouwen) in de schoolpraktijk. Studenten krijgen veel ideeën voor de stagepraktijk aangereikt. Het boek is erop gericht leerkrachten zelf verantwoording te laten dragen voor wat zij hun leerlingen aan beeldonderwijs aanbieden. Het geeft voldoende informatie voor mensen die zich willen specialiseren in beeldonderwijs en biedt onmisbare kennis en informatie voor studenten beeldende vorming. Deze vijfde editie van Beeldonderwijs en didactiek is volledig geactualiseerd en een aantal afbeeldingen is vervangen. Verder is de inhoud anders over de hoofdstukken verdeeld, waardoor een betere samenhang is ontstaan. Beeldonderwijs en didactiek is een vakboek dat zowel geschikt is voor studenten aan de pabo en de lerarenopleiding, als voor schoolteams, onderwijsbegeleiders en individuele leerkrachten die zich willen nascholen of op de hoogte willen blijven van recente ontwikkelingen in het basisonderwijs.
Keywords: Beeldende vorming