Spellen in de praktijk - van Hogen, Ron, ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Dit heldere, toegankelijke en overzichtelijke boek leert studenten in het hoger onderwijs stapsgewijs beter spellen. Waarom kiezen voor Spellen in de praktijk? gericht op de spelling van woorden die van belang zijn voor het hoger onderwijs; veel oefeningen, eindoefeningen en herhalingsoefeningen; ondersteunende website met veel extra les- en studiemateriaal. De focus van Spellen in de praktijk ligt op het verbeteren van de spelling van woorden die van belang zijn binnen het hoger onderwijs. Die woorden zijn ingebed in een betekenisvolle context, zodat studenten daaruit kunnen afleiden wat ze betekenen. Het boek benadert de spelling vanuit de spellingprincipes, zodat studenten altijd ergens op kunnen terugvallen als zij een van de vele uitzonderingen, vuistregels en ezelsbruggetjes zijn vergeten. Verder besteedt Spellen in de praktijk bijzondere aandacht aan spellingsproblemen die ook bij gevorderde spellers bestaan. Ieder hoofdstuk begint met een illustratieve spellingcheck. Verder zijn in het boek vele oefeningen, eindoefeningen en herhalingsoefeningen opgenomen, waarmee studenten hun spellingsvaardigheden kunnen trainen. Ook bevat het boek een register met alle voorbeeld- en oefenwoorden. Hiermee kunnen studenten alle spellingprincipes en bijzondere afspraken snel terugvinden. Spellen in de praktijk is geschikt voor alle opleidingen binnen het hoger onderwijs. Het ingeschatte referentieniveau voor spelling als onderdeel van het domein taalverzorging, is 4F.
Keywords: Spelling