Basisvaardigheden Toegepaste Natuurkunde voor het Hoger Onderwijs - van den Broeck, T., ....-; Besselink, B., ....-; Stuut, M., ....-; Timmers, J., ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Basisvaardigheden Toegepaste Natuurkunde helpt studenten hun natuurkundekennis op te frissen en, waar nodig, bij te spijkeren. Het is geschreven door docenten en sluit naadloos aan op de natuurkundeprogramma's in het voortgezet onderwijs. Waarom kiezen voor Basisvaardigheden Toegepaste Natuurkunde? helpt studenten hun natuurkundekennis op te frissen en bij te spijkeren; inclusief online instaptoets voor een studieadvies op maat; aangepast aan de natuurkundeprogramma's in het voortgezet onderwijs. Basisvaardigheden Toegepaste Natuurkunde bevat hoofdstukken over meten en verwerken, krachten, mechanica, snelheid en beweging, stofeigenschappen materie, elektriciteit, elektromagnetisme en inductie, golven en trillingen, optica, straling en atomen. De leerstof is opgedeeld in kleine stappen. Op de linkerpagina's van het boek staan theorie en praktijkvoorbeelden, en op de rechterpagina's oefeningen en opdrachten. De praktijkvoorbeelden zijn afkomstig uit allerlei vakgebieden waarin natuurkunde een rol speelt. Achterin het boek zijn de antwoorden op de opgaven opgenomen.
Keywords: Natuurkunde