Rekenen en wiskunde in de praktijk : kennisbasis - Oonk, W., ....-; Figueiredo, N., ....-; Keijzer, R., ....-; Lit, S., ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Deze nieuwe uitgave in de succesvolle serie Rekenen en wiskunde in de praktijk bereidt pabo-studenten voor op de toetsing van de kennisbasis rekenen-wiskunde. Het boek bevat meer dan 400 oefenopgaven, die aansluiten bij de toetsdoelen, en presenteert en bespreekt die oefenvragen per domein. Waarom kiezen voor Rekenen en wiskunde in de praktijk. Kennisbasis? meer dan 400 toetsvragen op het niveau van de kennisbasistoets rekenen-wiskunde; hoog niveau voor een optimaal studierendement; handige ondersteunende website met extra toets- en oefenmateriaal. In het boek komen vijf domeinen aan bod: getallen, verhoudingen, meten, meetkunde en verbanden. Studenten kunnen hun kennis van ieder onderwerp afzonderlijk toetsen, opfrissen en bijspijkeren. Rekenen en wiskunde in de praktijk. Kennisbasis besteedt daarnaast uitgebreid aandacht aan een aantal belangrijke thema's. Dit zijn: talstelsels, priemgetallen, grootste gemene deler (GGD) en kleinste gemene veelvoud (KGV), deelbaarheid, verhoudingen vergelijken en meetkundige figuren. Het boek eindigt met een hoofdstuk over problemen oplossen en een begrippenregister, waarin alle begrippen die studenten moeten kennen zijn opgenomen.
Keywords: Rekenen -- Didactiek