Algemeen boekhouden - Van Liedekerke, Christine, ....-; Walraevens, Guy, ....- (Berchem : De Boeck, 2016)
Aangepast aan de Boekhoudrichtlijn (KB van 18 december 2015)! Algemeen Boekhouden benadert boekhouden vanuit de wetgeving en gaat dus verder dan alleen leren hoe je een balans of resultatenrekening leest. Het boek biedt een grondiger inzicht in de theorie en de praktijk van het boekhouden. De auteurs besteden veel aandacht aan: het begrijpen van het boekhoudsysteem; het kunnen werken met het rekeningenstelsel; het begrijpen van documenten die geregistreerd moeten worden. Het boek is gestructureerd en didactisch opgebouwd, met een synthese aan het einde van elk hoofdstuk, wat zelfstudie vergemakkelijkt. Er is ruime aandacht voor de eindejaarsverrichtingen. Het boek is ook een echt bruikbaar document door het veelvuldig voorkomen van concrete voorbeelden, oefeningen en casestudy's. Voor de docent zijn ook de oplossingen bij de oefeningen uit het boek beschikbaar. U kunt ze gratis downloaden onder ‘downloads' en op www.accountancyweb.be. Een gratis online-oefeningenmodule test de theorie- en praktijkkennis van de student. Studenten kunnen een testsessie opstarten door in te loggen op www.accountancyweb.be met de code die ze vinden binnenin de kaft van het handboek. Met uitneembaar Minimum Algemeen Rekeningenstelsel.
Conform de nieuwe boekhoudwetgeving
Keywords: Boekhouden