Een steekje los : de werking van ons absurde brein - Burnett, Dean, ....- (Houten : Spectrum, 2016)
De auteur is neurowetenschapper. Naast docent psychologie aan de Universiteit van Cardiff is hij ook stand-up comedian. De onderwerpen in de acht hoofdstukken lijken willekeurig te zijn gekozen. Deze zijn respectievelijk: hersencontrole over het lichaam; geheugen; angst; intelligentie; zintuigen; persoonlijkheid; groepsinteractie; geestelijke gezondheidsproblemen. De mening van de auteur is dat de delen van de hersenen op een chaotische wijze met elkaar samenwerken en dat dit uit het gedrag van mensen blijkt. De vele onderwerpen per hoofdstuk hebben ongetwijfeld met elkaar te maken, maar ontberen vaak een logische wetenschappelijke redenering. Wellicht is dit ook de bedoeling van de auteur. Er is een notenapparaat met Engelstalige wetenschappelijke literatuur. Het bevat geen afbeeldingen en ook een index ontbreekt. Een boek bedoeld voor een breed publiek. © NBD Biblion - Dr. B. Baljet
Bespreking van vreemde en eigenaardige processen in de hersenen en het gedrag dat daarmee samenhangt.
Keywords: Hersenen