Waarom cola duurder is dan melk : een filosoof over economische zaken - Haring, Bas (Sebastiaan), 1968- (Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2016)
De schrijver – filosoof en bijzonder hoogleraar publiek begrip van de wetenschap en recent winnaar van de titel Nederlands duidelijkste wetenschapper – geeft in dit boek zelf antwoord op de economische vragen die hij zich heeft gesteld. Bijvoorbeeld die in de titel, waar komt geld vandaan, zijn inkomensverschillen terecht en waarom kunnen economen geen recessie voorspellen? En dat zonder het bekende vakjargon van economen te gebruiken. Het boek leest lekker vlot weg en voorkennis is niet vereist. Het is duidelijk geen studieboek of naslagwerk, maar wel informatief. Voorzien van een literatuurlijst. © NBD Biblion - Drs. A.H. Oldenbeuving
Antwoorden op een aantal basale economische vragen, zonder economisch jargon.
Keywords: Economie -- Filosofie