Anatomie, fysiologie en pathologie - Kok, K., ....-; Houweling, J., ....-; Zuiderwijk, A. C. L. M., ....-; van Ingen, Y. G., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2016)
Het boek behandelt in het eerste deel de anatomie en fysiologie van de mens. Na de opbouw van cellen en de verdeling in weefsels en organen besproken te hebben, komen de verschillende orgaansystemen aan de orde. Apart aandacht wordt besteed aan bijv. voedsel en temperatuurregulatie. In het tweede deel wordt de pathologie besproken. Algemene hoofdstukken handelen over o.a. bacterie͏̈n, tumoren, traumata, maar ook over bijv. decubitus en geneesmiddelbijwerkingen. Vervolgens komen in de speciale pathologie aandoeningen van verschillende orgaansystemen ter sprake. Een register besluit het boek. Herdruk van een uitgave, die de auteur (arts) in eerste instantie bedoeld had als een leerboek t.b.v. de opleiding tot ziekenverzorgende, hoewel het later in bredere kring toegepast werd en nu hiervoor aangepast is. De opzet als leerboek uit zich ook in vragen na elk hoofdstuk. Het boek behandelt in feite het hele gebied van de geneeskunde op een basisniveau. © NBD Biblion - A.J. Smit
Leerboek ten behoeve van opleidingen voor verzorgende beroepen op middelbaar niveau.
Keywords: Anatomie