Toerisme en BTW - Ruysschaert, Stefan, 1968- (Heule : INNI publishers, 2014)
Toerisme vormt een belangrijke motor voor de economische activiteit. Inzake BTW bestaat er bijvoorbeeld voor reisbureaus een forfaitaire regeling. Ook openbare besturen organiseren vaak allerlei activiteiten om de stad of de gemeente in de kijker te plaatsen. Het kan hierbij gaan om de organisatie van tentoonstellingen, floraliën, handelsbeurzen, concerten, enz. Soms gaat het om initiatieven van de openbare besturen zelf, maar ook de plaatselijke middenstand neemt initiatieven al dan niet met de hulp van reisbureaus. Zijn deze activiteiten aan de BTW onderworpen? Openen ze recht op aftrek van de BTW? Daarbij worden diverse vormen van accommodatie aan de toerist aangeboden, gaande van de klassieke hotelformule over vormen van apparthotel tot bed & breakfast-formules. Vaak gaat dit gepaard met culinaire arrangementen. Is hier BTW verschuldigd en hoeveel? Hoe investeert men het best in vakantiewoningen? Dit boek brengt de relevante informatie inzake BTW samen, voor zij die beroepshalve met toerisme te maken hebben.
Keywords: Toerisme : BTW