Geld weg : themakoffer : omgaan met geld ([s.l.] : Politeia, 2016)
Financiële geletterdheid is een vaardigheid die kinderen best al op jonge leeftijd verwerven. Financiële educatie zorgt ervoor dat men op latere leeftijd op een verantwoorde wijze kan omgaan met geld. Kinderen enkel kennis bijbrengen over financiële aspecten heeft geen enkele zin. Om jongeren veilig en bewust aan de financieel-economische wereld te laten participeren, is een competentiegerichte aanpak nodig. Financiële educatie heeft tot doel kinderen inzicht te geven in hun bestedingspatroon, hen vaardigheden te laten opdoen in het planmatig omgaan met geld en hen keuzes en afwegingen leren maken. Precies daarom werd de educatieve toolbox GeldWeg ontwikkeld. GeldWeg stimuleert de kinderen om, op hun niveau, een gezonde financiële huishouding te voeren door hen inzicht te laten krijgen in inkomsten- en uitgavepatronen. Door dit educatieve spel leren kinderen hun mannetje te staan in een wereld waar het gezinsbudget vaak niet zo onuitputtelijk is als het aanbod aan basisbenodigdheden en leuke hebbedingetjes. Ze leren zich op speelse wijze een weg te banen tussen de verborgen verleiders van de reclamewereld en ze komen te weten hoe ze op een duurzame en gezonde manier inkopen kunnen doen. Bovendien komen ze in contact met de gevolgen van schulden en kopen op krediet. GeldWeg bevat een handleiding met uitgewerkte lessen voor de drie graden van de lagere school. Mits kleine aanpassingen is het materiaal ook bijzonder goed bruikbaar voor leerlingen in het secundair onderwijs en voor (jong)volwassenen waarmee men wil werken rond financiële geletterdheid.