Angular 2 : web development library - Kassenaar, Peter, 1969- (Culemborg : Van Duuren Informatica, 2016)
Angular 2 is de opvolger van AngularJS. Behalve de naam, is er maar weinig dat de twee frameworks met elkaar gemeen hebben. Angular 2 heeft een totaal nieuwe syntaxis voor zowel front-end als back-end. In dit deel van de Web Development Library leert u werken met de nieuwe, op componenten gebaseerde manier om webapplicaties te programmeren. U maakt kennis met de vernieuwde wijze van databinding, services, observables, routing en andere belangrijke Angular 2-concepten. Aan het einde gaan we kort in op het upgraden van AngularJS 1.x-applicaties naar Angular 2. Daarnaast leert u werken met bijkomende tools en programmeertalen zoals Node.js, TypeScript en ECMAScript 2015. Tot de behandelde onderwerpen behoren: - Kennismaken met Angular 2 - Hello World in Angular 2 - uw eerste component - Databinding op allerlei manieren - Datavoorziening met services - Asynchrone services - gegevens ophalen uit databases - Angular-applicaties als boomstructuur van componenten - Routing - Meer over Angular 2 - pipes, formulieren en upgraden