Geprikkeld om te weten : studeren met autisme - Van Hees, Valérie, ....-; Roeyers, Herbert, 1964- (Gent : Academia press, 2014)
In het boek worden de inzichten uit de documentaire verder uitgediept door een antwoord te formuleren op volgende vragen: Wat is een autismespectrumstoornis (ASS)? Hoe vaak komt ASS voor? Wat weet men over de oorzaak? Wat leert hersenonderzoek ons? Hoe wordt de informatie verwerkt? Zijn er bijkomende problemen en specifieke sterktes? Voor welke uitdagingen komen studenten met ASS precies te staan zowel in de overstap naar als in het hoger onderwijs zelf? Welke begeleiding kan men bieden? De wetenschappelijke inzichten worden in het boek geduid met concrete getuigenissen van (oud-)studenten met ASS in het hoger onderwijs en inzichten uit kwalitatief onderzoek.
Keywords: Contains audio-visual material