Mindmappen : in 90 minuten - Van Uden, Ed, ....- (Culemborg : Van Duuren Media, 2015)
'Ontdek snel' is een serie boeken en e-books die de lezer in negentig minuten de essentiële kennis over een onderwerp leren. Mindmappen – op papier of digitaal – is een handige methode in een wereld met een overdaad aan informatie. Mindmaps maken helpt structuur aanbrengen op een visuele manier die de mogelijkheden van beide hersenhelften benut. Handig bij studeren, plannen, voorbereiden en presenteren. Dit boek legt de techniek stap-voor-stap uit. Er zijn zeven fasen. Een goede hiërarchie helpt optimaal associëren. Ook het gebruik van kleur en beeld wordt toegelicht. Het gebruik van interviews is leuk. Ze zijn lang en wat saai opgeschreven, maar bieden context voor theorie over en het gebruik van mindmaps, ook in het onderwijs. Als illustratie veel afbeeldingen van mindmaps als voorbeeld en portretjes van de geïnterviewden. De Nederlandse auteur is mindmaptrainer en schreef meer boeken over dit onderwerp. © NBD Biblion - Drs. Sasja E.A. Nicolai
Uitleg van mindmappen als hulpmiddel voor het aanbrengen van structuur en overzicht in informatie, voor studie of werk.
Keywords: Creatief denken; Mindmaps