Dit is Bacon - Hauser, Kitty, ....- (Tielt : Lannoo, 2014)
In een reeks ter introductie van belangrijke kunstenaars uit de twintigste eeuw is dit vierde deel gewijd aan Francis Bacon (1909-1992). Turbulent, spraakmakend, eigenzinnig, dat geldt zowel voor het leven als het werk van deze Iers-Engelse schilder. Kunstcritica Hauser beschrijft zijn bijzondere leven en legt uit hoe Bacon mede daardoor zijn stijl ontwikkelt. Dat doet ze in heldere, korte hoofdstukken waarin voor een breed publiek leven en werk met elkaar worden verbonden. Dit speels vormgegeven boek bevat naast afbeeldingen van het werk ook illustraties die een verrassend en verhelderend beeld geven van de belangrijke momenten uit het leven van Bacon. Voor wie de kunstenaar niet kent, maar graag iets over hem te weten wil komen, is dit boek de introductie bij uitstek. © NBD Biblion - P.A. Marijnissen
Inleidend overzicht in woord en beeld van leven en werk van de Iers-Engelse schilder (1909-1992).