Dit is Gaugin - Roddam, George, ....- (Tielt : Lannoo, 2014)
Het leven en werk van de Franse kunstschilder Paul Gauguin (1848-1903) wordt in dit boekje in kort bestek geschetst en in beeld gebracht. Hij was een reiskunstenaar, die behalve in Parijs in Bretagne, Arles, Panama, Martinique en Tahiti woonde en werkte. Alleen zijn belangrijkste werken worden besproken, waaronder zijn Tahitiaanse schilderijen. Verder werkte hij korte tijd samen met Vincent van Gogh, maar hun vriendschap leed aanzienlijk hieronder. 'De stoel van Gauguin' is een bekend werk van Van Gogh. De teksten en schilderijen worden op verrassende wijze afgewisseld door tekeningen van Slawa Harassymowicz, aangevuld met korte kaderteksten. De illustraties zijn in kleur en zwart-wit en het boekje besluit met een zeer korte bibliografie en een illustratieverantwoording. © NBD Biblion - Dr. J. Kroes
Inleidend overzicht in woord en beeld van leven en werk van de Franse kunstenaar (1848-1903).