Praktijkboek beroepsziekten : beroepsziekten voorkomen : de sluipmoordenaars aangepakt - Oosthuizen, D. G. A., ....-; van Alphen, W. J. T., ....-; van der Meer, A. J., ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2015)
Medewerkers hebben steeds vaker vragen over mogelijke gezondheidseffecten op langere termijn van hun werk(plek). Het gaat daarbij om vragen over bijvoorbeeld het binnenklimaat, het werken met schadelijke stoffen, geluidsbelasting en de ergonomische omstandigheden van de werkplek. Het doel van Beroepsziekten voorkomen is om kennis te delen over het realiseren van gezonde werkplekken. Dit wordt gedaan aan de hand van een aantal casussen, waarin praktische aanpakken en maatregelen worden beschreven. Er komt een grote diversiteit aan vraagstukken aan bod, die de lezer kunnen inspireren bij het realiseren van veilige en gezonde werkplekken. Dit boek is interessant voor iedereen die op een of andere wijze betrokken is bij het verbeteren van werkomstandigheden, zoals preventiemedewerkers, KAM-medewerkers, QESH-functionarissen, veiligheidskundigen, bedrijfsartsen, arbeids- en organisatiedeskundigen en arbeidsdeskundigen.