Elementair : natuurwetenschappen voor de tweede graad : leerwerkboek. (Berchem : De Boeck, 2016)
Naar aanleiding van de nieuwe leerplannen natuurwetenschappen voor de tweede graad tso en kso (in voege: september 2015) presenteerde De Boeck in 2015 al een nieuwe reeks leerwerkboeken: Elementair. Elementair is qua opbouw en vormgeving gebaseerd op andere bekende methodes van De Boeck (Biogenie, Quark, Ion), maar houdt rekening met de noden van de tso-leerling. Zo hebben we onder meer aandacht voor een rustige bladspiegel en sprekend fotomateriaal, en zetten we sterk in op een ruim en gevarieerd aanbod van actieve werkvormen, en op de aansluiting bij de belevingswereld van jongeren.
Keywords: Natuurwetenschappen -- Secundair onderwijs