Oneindige organisaties : investeren in winst en duurzaamheid - Fontenoy, Gwen, ....- (Leuven : Acco, 2016)
Wat? ‘Oneindige organisaties' zijn organisaties die zichzelf begrijpen binnen het grotere marktsysteem. Ze gaan intelligent om met resources, cash en innovatie. Telkens weer weten ze zich te vernieuwen, omdat ze beseffen dat ze meer zijn dan de som van hun onderdelen. Oneindige organisaties zijn een uitdrukking van zelfreflectie en groei. Waarom? Veel organisaties vergeten dat ze het potentieel hebben om zich te verdubbelen. Ze focussen zich dusdanig op de - misschien wel zelf gecreëerde - problemen, dat ze niet langer zien hoe ze, zelfs met weinig inspanning, zoveel meer kunnen bereiken. Ze houden het idee in stand dat een status quo het enige alternatief is, terwijl alles erop wijst dat overvloed even aannemelijk is. Waartoe? Door de juiste vragen te stellen laat dit reflectieboek je simpelweg stoppen en nadenken. Zo rekent het af met alle vooronderstellingen en beperkingen die je tegenhielden. Het houdt je in zijn greep, tot je begrijpt dat niets ooit nog hetzelfde kan zijn…
Keywords: Ondernemen; Organisaties