De stip - Reynolds, Peter Hamilton, 1961- (Rotterdam : Lemniscaat, 2015)
Bokkige Floor kwakt met viltstift een stip op papier, ze vindt de tekenles maar niets, ze kan gewoon niet tekenen. Haar lerares vraagt haar om haar naam er nog even onder te zetten. De week daarop hangt haar stip ingekaderd aan de muur. Floor bedenkt dat ze toch beter kan. Ze begint stippen te schilderen in alle kleuren en maten. Ze maakt zelfs een stip door geen stip te schilderen. Op de tekening zie je haar met een reuzelange borstel op een groot doek rond een witte vlek schilderen. Op een tentoonstelling hebben haar stippen groot succes. Het advies dat ze van haar lerares kreeg, geeft ze door aan een klein jongetje dat wou dat hij kon tekenen... Dit eenvoudige verhaal is een ode aan de verbeelding en het geloof in jezelf. Floor maakt kunst omdat ze vanuit een persoonlijke uitdaging gaat experimenteren. De illustraties zijn even sober als het verhaal. Ze zijn uitgevoerd met pen, inkt en waterverf. Het centrale gebeuren is telkens afgebeeld in een gekleurde stip, maar het opvallendst is het wit eromheen. [Jan Van Coillie]
Floor denkt dat ze niet kan tekenen, maar als de juf haar leert beginnen met een stip, merkt ze dat ze veel meer kan dan ze dacht. Prentenboek met in zachte tinten ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.