Ontvlambare vingers : een handleiding om te verdwalen - Boudry, Caroline, ....-; De Weerdt, Herwig, 1954- (Amsterdam : Uitgeverij SWP, 2010)
Een mooi uitgevoerd boekje dat volwassenen uitdaagt om de geijkte kaders over peuters en kleuters los te laten, opdat beide de wereld en de mens als een 'kunstenaar' vanuit verwondering kunnen ontdekken. Met teksten, praktijkvoorbeelden, citaten en veel kleurenfoto's van onder andere kinderen en kunstwerken zonder een concrete beschrijving van hoe je wanneer iets moet doen. Al verdwalend in kleur, tekst, beelden en gedachten word je geïnspireerd. Er is aandacht voor ik, ik en de ander, beweeg, tijd, verwondering, ankers en actie (22 concrete creatieve opdrachten voor kinderen vanaf 3 maanden/vanaf 4 jaar). Met verwijzingen naar de website en de dvd met een artistiek leider en een danser die zich laten inspireren door peuterbewegingen. Een begeleidster van het kinderdagverblijf die zich hierdoor bewust wordt van het wonder van bewegen. Kinderen die kunst kijken, tekenen en met een kunstenaar een beeld maken en een klein liedje. Voor begeleiders en ouders van kinderen om het creatieve vuur te laten ontvlammen. Klein, vierkant formaat, stevig met harde kaft en cd in hoesje aan binnenzijde achterplat. © NBD Biblion - E. Stadt
Ideee͏̈n, teksten, citaten en concrete creatieve opdrachten voor jonge kinderen om vanuit verwondering, net als een kunstenaar, de wereld waar te nemen en vorm te geven.
Keywords: Ontwikkelingspsychologie -- Kleuters