Vikingbloed - Hanegreefs, Luc, ....- (Wommelgem : Van In, 2016)
Hedelin kan als enige ontsnappen wanneer een bende Vikingen haar afgelegen woning overvalt. Haar vader sterft en haar broer wordt als slaaf meegenomen naar het Vikingkamp in Ascloa. Op haar tocht naar Ascloa krijgt Hedelin het gezelschap van Einar, een jonge Viking. In de Maasvlakte raken ze betrokken bij een bloedig gevecht. Dan wordt duidelijk dat de dood van haar vader geen toeval was. Ook is niemand wie hij dacht te zijn. Alleen de mysterieuze zilverschat, die al zo veel mensen het leven heeft gekost, blijkt wel degelijk te bestaan. Nominatie KJV 2016
Historisch - vriendschap